Gidó dupla lemezt ígért

 Lord-koncert Szegeden, 2008 november 8-án

 

A legutóbbi szegedi Lord-koncertet két éve rendezték - igaz, volt a megyében a zenekar idén nyáron Csongrádon és tavaly ősszel Hódmezővásárhelyen is. Mondhatni, nem sok, de ha azt vesszük, hogy a zenekar otthona a Nyugat-Dunántúl, talán nem is kevés.

 

Mint hogy a honlap az egykori Lord klubé, ennek kapcsán hadd idézzem fel két emlékemet két régi Lord-koncertről. Az egyik a szegedi ifjúsági napok egyik kilencvenes évek eleji rendezvényéről való; akkoriban a SZIN ingyenes volt, zenei sokszínűség jellemezte és a város különböző pontjain felállított színpadokhoz mehetett ki-ki a maga kedvenceit meghallgatni. A Lord Ausztriából (!) jött, a fiúk - mint utóbb kiderült - halálosan fáradtak voltak, mi azonban ebből semmit nem vettünk észre, és a szemerkélő eső ellenére is fantasztikus hangulatú koncertet kaptunk ajándékba.

 

A másik emlék kevésbé vidám: Az utca kövén c. lemez megjelenése körül, már a klub megszűnése után volt egy koncert az Ifjúsági Házban. Előzőleg plakátokat elvétve lehetett csak látni, ráadásul a koncert napján valami komoly focimeccs is volt, talán angol-magyar, így aztán a nézőtér szinte kongott... Rossz idők jártak akkoriban, leszállóágban volt a rockzene, és bár a banda akkor is beleadott apait-anyait, ez a fellépés bizonyára nem került bele az arany könyvbe.

 

És hogy milyen idők járnak most? A legutóbbi koncert fogadtatásából ítélve jobbak, mint bármikor! A Lord egyébként a Rock & Blues Legendák név alatt futó, a Pallai produkció által szervezett fesztiválon játszott a Mars téri U-pavilonban. Ami, valljuk meg, eléggé lepukkant egy csarnok, nem véletlenül bontják le hamarosan - koncertteremként viszont kitűnőre vizsgázott. Ami a fellépőket illet, a bemelegítés az Emeretta feladata volt, majd színpadra lépett Török Ádám és a Mini, őket követte kedvencünk, majd szóhoz jutott Deák Bill bátyó, a Beartice és végül a Mobilmánia.

 

A Lordon kívül csak ez utóbbi csapatról ejtenék pár szót; nem mintha ne adott volna hangulatos koncertet a többi is, de a program legvégére került társaságot hallani megrendítő volt. Azért kerültek a lista végére - pedig eredetileg az elején lettek volna - , mert Tunyogi Péter énekest baleset érte, kórházban, kómában feküdt. Amikor Zeffer András ezt néhány kellemesen hangzó TRB-nóta közben elmondta, azt is hozzátette: azért játszanak mégis, mert szeretnék, ha mindenki gondolna Tunyóra és drukkolna neki. Nos, azóta sajnos tudjuk, hogy ami Zefinek sikerült, az neki sajnos nem... Legyen neki könnyű a föld!

 

Az ablak bezárásához kattints a képre

 

Most pedig a Lordról. A banda az Álmodom című, régi-régi kedvenccel kezdte, amely a Szemedben a csillagok album nyitó nótája volt - mintegy megelőlegezve, hogy a legtutibb Lord-slágereket fogjuk hallani. És csakugyan: pár szám elhangzott a legújabb lemezről is, de a koncert nagyját olyan klasszikusok adták, mint a Virágdal, a Tombolhat a szél, az Itthon vagy otthon, a Rossz fiúk vagy az Egyedül.

Nehezen tudnám megbecsülni (jó, az első sorból nehéz is lett volna népszámlálást végezni), hányan tomboltak a lehengerlő lendülettel sorjázó Lord-opuszokra, de érezni lehetett: a tömeg vevő a műsorra, és hiába van messze Szombathely, hiába ritkák errefelé a fellépések, a csapatnak bizony sikere van. Ezt az sem csorbította, hogy a Vándor nyitó akkordjaira most is csak néhányan térdeltünk le... És hogy az öröm teljes legyen: Gödi itt is bejelentette, amit azóta már nagyon sokan tudunk, nevezetesen hogy a zenekar stúdióba vonul, dupla lemezt készít a régi Lord számokból. Én, mint ős-Lordos, nagyon várom az albumot, abban pedig biztos vagyok, hogy ugyanolyan profi lesz, mint a mostani szegedi buli!  

 

A koncertről a galériában már láthatók egy budapesti Lord-rajongó, Csaba Henriett fotói. Ezúton is köszönjük, hogy elküldte!

 

Naptár
Diavetítő
Szavazás
Melyik volt az utóbbi évek Lord-bulija Csongrád megyében?
Csongrád (2003)
Hódmezővásárhely (2007)
Szeged (2008)
Makó (2010)
Linkajánló