... és megint Vásárhely!

Jól kezdődött a hódmezővásárhelyi koncert, ami egyébként idén az egyetlen volt Csongrád megyében: előtte sikerült találkoznom a zenekar egykor Szegeden lakott basszusgitárosával, Frenkivel, és jót beszélgettünk. Még a kedvencéből, a makói Lófingató pálinkából is meg tudtam lepni egy üveggel.

Ami a bulit illeti, mint megírtuk, egy négy zenekaros koncert volt, ahol a Határkő, a Kárpátia és az Ossian szerepelt még a programban. Az estét a stílusában és szövegvilágában a Kárpátiát idéző Határkő kezdte. Fellépésük alatt bizony volt még hely bőven a színpad előtti sorokban, de mint tudjuk, minden kezdet nehéz - a csapatnak még csak egy lemeze jelent meg.

A Lordot viszont már tömeg fogadta, és ezt nagyon jó volt látni. A szokásos intró után megdörrent az Egy szó kell, és innentől egymást követték a legjobb nóták; lassú szám csak egy volt, a Virágdal. Nekem hiányzott az Engem ne várjatok, de lehet, hogy ha ezt játsszák, egy másik miatt reklamáltam volna - egy órába nem lehet belezsúfolni minden jó nótát, és azért ez sokat elmond az eddigi Lord-életműről. A zenekar tagjai közül főként Misin látszott a felszabadultság, a már-már eufórikus öröm. Nem csoda: az egy órás programot közel ezer rajongó, hihetetlen hangulat és óriási siker fogadta. Ez még a feleségemet is magával ragadta, aki a Lordot ugyan szereti, de nem igazán rockrajongó... A színpadon állók közül ezúttal Török Józsit kell külön megemlítenem, aki Gidót azért helyettesítette, mert épp egy komoly műtétre várt (ezúton is jobbulást kívánunk neki!). Az ős-Lordos Juszuf játéka több volt, mint hibátlan - a Vándort például egy kicsit más felfogásban játszotta, mint megszoktuk, ami külön színt adott a bulinak. Persze volt két ráadás is, amit a zenekarnak kimért idő szűkössége miatt úgy nyomtak le a fiúk, hogy nem kérették magukat sokáig.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Lord után következő zenekarokat már nem vártuk meg. Nem baj, hogy vannak ilyen 4 zenekaros fesztiválok, de jó lenne, ha végre önállóan is fellépne a megyében a csapat. Utoljára 2011-ben, a maroslelei falunapon volt példa teljes hosszúságú Lord-bulira...

A koncerten készült további fotók a Hódmezővásárhely 2014 című mappában láthatók a galériában.

Naptár
Diavetítő
Szavazás
Melyik volt az utóbbi évek Lord-bulija Csongrád megyében?
Csongrád (2003)
Hódmezővásárhely (2007)
Szeged (2008)
Makó (2010)
Linkajánló