Vásárhelyen ismét...

Koncert rosszabb előzményekkel nem indulhat, mint amilyenek a Lord hódmezővásárhelyi fellépését kísérték. Az Ossiannal és a Kárpátiával közös bulit december 30-ára hirdették meg és ezen a napon volt Balogh József költő-tanár, a Lord dalszövegírójának temetése. Emiatt a fiúk nem elsőként, mint tervezték eredetileg, hanem utolsóként léptek a Hódtói sportcsarnok színpadára, ráadásul - mint egy barátom meg is jegyezte - egy hatalmas Kárpátia logó előtt, ami, valljuk be, furcsa hatást keltett. A sportcsarnokban egyébként már játszott a Lord, 4 évvel ezelőtt, a beszámolót itt olvashatjátok róla. Akkor nagy sikert aratott a csapat...

 ... és most is! Természetesen a Kárpátiára odasereglett tömeg egy része távozott, amíg a Lord az ő fellépésük után elkezdett pakolni, de 4-500-an azért maradtak, sőt olyanokat is láttunk szép számmal, akik kifejezetten a szombathelyi rocklegenda kedvéért jöttek. Az utolsó 2011-es koncert a szokásos koreográfia szerint, a már ismert nótákkal indult és tartott egész a végéig. A zenekari honlap vendégkönyvébe már beírtam: a Lord nagysága, ereje abban is megmutatkozott, hogy még egy olyan szomorú napon is, mint a Tanár úr temetésének a napja, felejthetetlen koncerttel ajándékozott meg bennünket Hódmezővásárhelyen. Sokan fújták még az új nótákat is, jó volt a hangulat... Ráadásul eközben Misi nagyon szép, megható, emberi szavakkal emlékezett meg Józsi bácsiról; azt mondta, nem csupán barátot, de egy szinte pótolhatatlan zenekari tagot is veszítettek el személyében.

 Ezek után az sem csoda, hogy a végére tényleg egy családias hangulatú rockünnep kerekedett a koncertből. Amelynek a végén, a ráadások előtt természetesen a Vándor is elhangzott, és mint a fenti fotón is látható, egész tekintélyes tömeg térdelt le a Lord himnuszára! Ezúttal a Lord butik - érthető okokból - nem jött, így a zenekar tagjaival csak a bejárat közelében, a szalagkorlát mellett lehetett találkozni. Ami még nem lett volna baj, ha a biztonsági szolgálat embereinek valamiért nem lett volna rettenetesen sürgős a terem kiürítése, és nem autogramra váró 40 kilós tinilányokat kezdenek igen morcos hangon sürgetni... de még ezt is feledtette Misiék kedvessége, no meg az, hogy senkit sem hagytak közös fotó vagy aláírás nélkül kitessékelni a sportcsarnokból.  

 

Naptár
Diavetítő
Szavazás
Melyik volt az utóbbi évek Lord-bulija Csongrád megyében?
Csongrád (2003)
Hódmezővásárhely (2007)
Szeged (2008)
Makó (2010)
Linkajánló